DSC05982.jpg

Tufărișuri de foioase ponto-sarmatice

Sunt tufărișuri iubitoare de climat uscat din silvostepele din nordul Mării Negre, prezente la noi mai ales în Dobrogea,

DSC06123-Edit.jpg

Păduri dobrogene de fag

Este un habitat insular relictar de păduri de fag din nordul Dobrogei (nordul platoului Niculițel, Valea Fagilor, la limita cu Munții Măcin) total izolat de arealul făgetelor mai întinse din Carpați și Podișul Central Moldovenesc.

DSC07430-Edit.jpg

Stepe ponto-sarmatice

Acest tip de habitat este reprezentat de pajiștile uscate din stepa și silvostepa Dobrogei, Moldovei și Câmpiei Române de est.

DSC06209.jpg

Păduri stepice euro-siberiene de stejar Quercus spp.

Aceste păduri insulare mici sunt caracteristice domeniului de silvostepă rece, acolo unde fâșia aridă a stepelor trece către arealul pădurilor compacte.

DSC05121.jpg

Păduri balcano-panonice de cer și gorun

Sunt păduri cu caracter submediteranean dominate de cer și gorun, gorun auriu și gorun ardelenesc din Dealurile de Vest …

DSC04811.jpg

Păduri dacice de stejar și carpen

Este principalul tip de pădure de deal din Transilvania și Moldova dominat de gorun. Ocupă suprafețe largi pe soluri de tip cambisol eutric, cambisol distric și luvisol tipic și albic.

DSC06056.jpg

Vegetație forestieră ponto-sarmatică cu stejar pufos

Pădurile de stejar pufos din nordul peninsulei Balcanice se continuă și pe teritoriul României, în arealele de silvostepă aflate în Dobrogea și Moldova de sud.

DSC06523-Edit.jpg

Zăvoaie cu Salix alba și de Populus alba

Mai mult prin convenție și pentru a se evita confuzia cu habitatul 91E0 ce cuprinde toate pădurile galerii de luncă de pe râurile interioare, s-a convenit ca aici să fie incluse …

DSC05889 (1).jpg

Peșteri în care accesul publicului este interzis

Habitatul este legat de principalele areale carstice, formate pe masivele importante de calcar din România.

DSC00761.jpg

Comunități pioniere din Sedo-Scleranthion sau din Sedo albi-Veronicion dilleni pe stâncării silicioase

Habitatul ocupă arealele cu roci silicatice uscate sfărâmate cu sol superficial, unde se formează comunități neînchegate de plante de tipul celor suculente, cu puține graminee și ….